Blogit 19.8.2012

Feta-tomaatti-oreganorisotto

Teksti: Pippurimylly

Risotto tavallisena arkipäivänä = pieni ripaus luksusta muuten tuiki tavalliseen päivään! Täysin avaamaton parmesaanijuusto ja lähes koskematon voipaketti olivat kummitelleet jääkaapista jo niin pitkään, että eihän siinä loppujen lopuksi muu auttanut kuin ryhtyä risotontekohommiin. Ei mikään huono valinta koskaan!
 

(4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
4 dl tomaattimehua
5 dl kasvislientä
1/2 rs kirsikkatomaatteja
1/2 ruukku tuoretta oreganoa
reilu nokare voita
1 dl raastettua parmesaania
100 g fetajuustoa

Hienonna valkosipuli ja silppua sipuli. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit siinä. Kumoa kattilaan riisit ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää sitten joukkoon loraus kasvislientä ja sekoita. Lisää lientä ja tomaattimehua  vuorotellen vähän kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää ja kermaista. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit sekä silputtu oregano. Lisää lopuksi voi ja parmesaanijuusto ja sekoita huolellisesti. Murenna fetajuusto ja sekoita se joko risoton sekaan tai murustele annosten päälle. Tarkista maku.

Pippurimylly

Kommentit (4)

Nam!

Voi että miten maukkaan kuuloinen resepti! Ja kuvakin on niin hyvän näköinen, että jos vain olisi lusikka kädessä, rupeaisin sohimaan tietokoneen ruutua.. Tykkään blogistasi, jatka samaan malliin! :>

SaaraEpi: Mukava kuulla, että tykkäät! 🙂

Nam!

Nam!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *