Pippurimylly

Homejuusto-rosmariiniomenat

21.12.2017 Teksti: Pippurimylly

Mikäli kaipaat joulupöytääsi jotakin uutta ja hauskaa, uunissa kypsytetyt sinihomejuusto-omenat saattavat olla juuri se mitä etsit.

Valmistimme näitä lisukeomppuja Liedellä-lehden reseptillä jo itsenäisyyspäivänä, mutta ne sopivat mainiosti myös joulupöytään lisukkeeksi. Omenat koverretaan ja täytetään sinihomejuustolla ja leivänmuruilla ja lykätään toviksi uuniin. Helppoutensa ja hyvyytensä lisäksi uuniomenat ovat varsin söpöjä ilmestyksiä paistinarurusetteineen!

sinhomejuusto-omenat

(Resepti: Liedellä-lehti, Talvi 2017)

  • 6 keskikokoista omenaa
  • 1 pkt (170 g) sinihomejuustoa
  • 1 viipale vaaleaa leipää
  • 2 tl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 50 g voita
  • koristeeksi: 3 oksaa tuoretta rosmariinia

Pese omenat huolellisesti. Leikkaa yläosasta reilu hattu pois. Koverra sisustaa pois, mutta älä riko kuorta. Murenna juusto haarukalla lautaselle. Sekoita joukkoon murennettua leipää ja mausteet. Täytä omenat seoksella, nosta hatut päälle ja sido halutessasi paistolangalla. Nosta omenat voideltuun uunivuokaan. Sujauta jokaisen omenan päälle rosmariininoksa ja voinokare. Paista omenoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa esim. lihan lisukkeena.

Pippurimylly

Arkisto