Blogit 6.2.2014

Hunaja-chipotlelohi

Teksti: Pippurimylly

Yksin kotona ollessani en liiemmin jaksa panostaa ruuanlaittoon. Jos ylipäätään viitsin ryhtyä kokkaushommiin, mutkat vedetään häpeilemättä suoriksi ja ateriaksi valmistuu sitä, mitä jää- ja kuivakaapin syövereistä kulloinkin sattuu paljastumaan.

Viime viikolla riipaisinkin sunnuntaiappeeksi tämän äärettömän pelkistetyn ja alta aikayksikön valmistuvan lohiruuan. Uunilohi imaisi itseensä makua chipotlesta ja hunajasta, ja kokonaisuus viimeisteltiin kevätsipulilla, seesaminsiemenillä ja korianterilla. Tulipahan jälleen kerran todistettua, että yksinkertainen on hyvää ja kaunista!

(2 annosta)

200 g lohta fileenä
2 rkl chipotlekastiketta
1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria

2 rkl seesaminsiemeniä
3 kevätsipulia
tuoretta korianteria
sitruunaa tai limeä

Sekoita chipotle ja hunaja keskenään. Rouhaise sekaan suolaa ja pippuria. Valele chipotle-hunajaseos pullasudilla lohifileiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes lohi kypsää.

Annostele lautasille basmati- ta jasmiiniriisiä. Nosta lohifileet riisin päälle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Viimeistele silputulla kevätsipulilla ja korianterilla. Tarjoa sitruuna- tai limelohkojen kanssa.


 

Pippurimylly