Pippurimylly

Itsetehty granola

22.1.2017 Teksti: Pippurimylly

Granola on viime vuosina löytänyt tiensä suomalaisten aamiaispöytiin. Mysliä en ole aikuisiällä osannut syödä laisinkaan, mutta granola, tuo myslin rapea ja paahdettu lähisukulainen, maistuu kyllä jogurtin kanssa. Itse kun tekee, saa granolan koostumuksen myös säätää tasan mieleisekseen.

Itse tykkään, että granolassa on reilusti pähkinöitä ja siemeniä, kookoslastut tai -hiutaleet ovat aivan ehdoton komponentti, ja kuivattujen hedelmien sijaan suosin kuivattuja marjoja. Usein granolan sekaan tulee heitettyä erinäisten pussien ja purnukoiden pohjat, mikä tekeekin granolasta oivallisen loppusijoituspaikan sekalaisille rippeille.

Kas tässä siis sunnuntaiaamun kunniaksi eräs granolaversio – parasta hommassa kuitenkin on se, että tätä voi varioida loputtomiin aivan oman maun ja kaappien sisällön mukaan!

itsetehty granola

Granola

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kvinoaa
  • 1 dl kookoslastuja
  • 2 dl pähkinä-siemensekoitusta
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • inkivääriä, suolaa, kanelia
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,5 dl hunajaa
  • 1dl pakastekuivattuja mansikoita tai vadelmia

Sekoita kuivat ainekset keskenään leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä tai -vuoassa. Mausta jauhetulla inkiväärillä, suolalla ja ripauksella kanelia. Sekoita öljy ja hunaja keskenään ja sekoita öljy-hunajaseos lusikalla granolan joukkoon. Paahda 150-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Sekoita granolaa kymmenen minuutin välein lusikalla. Granola palaa helposti, joten paahtumista on syytä tarkkailla. Sekoita paahdetun granolan joukkoon vielä pakastekuivatut marjat.

granola

Granola ennen ja jälkeen paahtamisen

granola

Pippurimylly