Reseptit

Kantarellikeitto

Tarjoile täyteläinen, kermalla pyöristetty kantarellikeitto hyvän leivän kera.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
iStockphoto

Kantarellikeitto on syyssesongin upeimpia keittoja.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kantarellikeitto

  • 1 l puhdistettuja kantarelleja
  • 1 kpl sipuli
  • 5 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l sienilientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Kantarellikeitto tehdään helposti näin:

1. Poimi kantarelleista isoimmat ja ’rumimmat’. Laita ne kattilaan ja keitä silputun sipulin kera puolisen tuntia.

2. Pienennä (revi pituussuuntaan) isoimmat sienet ja paista kaikki voissa (2 rkl) pannulla. Siirrä sivuun. Siivilöi sienten keitinliemi.

3. Kuumenna kattila, lisää loppu voi ja jauhot. Anna kuohua ja lisää sieniliemi. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Keitä kunnes jauhon maku on poissa (noin 5 min). Lisää ruskistetut sienet ja kerma. Anna kuohahtaa ja tarjoile kantarellikeitto hyvän leivän kera.

Vinkki: Kokeile myös kantarelli-kukkakaalikeittoa tai Sami Kurosen kermaista kantarellikeittoa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet suppilovahverokeiton

X