Blogit 4.9.2009

Pippurimylly: Kantarellikeitto

Teksti: Pippurimylly

Onni on torilta mukaan kaapattu kahden litran säkki kantarelleja. Tai ainakin viime aikoina on kovasti tuntunut siltä.. Erään sadepäivän lämmikkeeksi päätin keitellä kantarelleista keittoa. Olen tullut siihen tulokseen, että kantarelliruokien nerokkuus piilee niiden yksinkertaisuudessa, mitään kovin kummoisia krumeluureja ne eivät mielestäni kaipaa. Niinpä tämänkin keiton halusin pitää mahdollisimman pelkistettynä; kantarellit saavat olla pääosassa, kerma ja mieto maustaminen riittää oheen. Mikäli haluaa kuohkeamman lopputuloksen, keittoon voi tehdä myös rasva-jauhosuuruksen tai sen voi soseuttaa. Koskenlaskija tai muu sulatejuusto ei varmasti myöskään ainakaan pahenna makua.

n. 1/2 l kantarelleja
1 sipuli
suolaa ja pippuria
n. 5 dl kanalientä
2 dl kermaa
tuoretta tai kuivattua persiljaa

Puhdista ja pilko kantarellit. Pilko myös sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia voissa kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste haihtuu. Ripauta päälle suolaa ja pippuria. Kaada päälle kanaliemi ja kerma. Anna porista miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia välillä sekoitellen. Viimeistele keitto silputulla persiljalla ja tarkista suola.

Pippurimylly