Pippurimylly

Katkarapu-avokadopasta

26.11.2017 Teksti: Pippurimylly

Kun nälkä on kiljuva ja aikaa vähän, apuun rientää pikapasta. Kaikkein pikaisin pastaa syntyy niin, että pastan kypsyessä sekoitetaan keskenään kastikeaines, jota ei tarvitse edes kypsentää.

Lauantain pikapastan kastike valmistuikin tällä nimenomaisella taktiikalla. Spagetin keittyessä sekoitin keskenään hieman oliiviöljyä, limen mehua ja srirachaa, ja heitin perään katkarapuja, avokadoa, kevätsipulia, rucolaa, korianteria ja cashewpähkinöitä. Voilà! Kastikkeen tulisuutta voi säätää annostelemalla srirachaa omaan maun mukaan – oma periaatteeni on ”enemmän on enemmän”.

katkarapu-avokadopasta

(1 annos)

  • 80-100 g spagettia
  • 1 dl katkarapuja
  • 1/2 avokado
  • 1 kevätsipuli
  • 1/2 lime
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 rkl srirachakastiketta, oman maun mukaan
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria
  • kourallinen rucolaa
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • kourallinen suolattuja cashewpähkinöitä

Keitä spagetti suolatussa vedessä. Pilko avokado ja kevätsipuli, silppua rucola ja korianteri. Hienonna valkosipulinkynsi. Purista limen mehu kuppiin ja sekoita oliiviöljy, sriracha ja valkosipuli joukkoon. Paista katkaravut nopeasti pannulla. Yhdistä ravut, keitetty spagetti ja avokado keskenään kulhossa. Sekoita kastike joukkoon ja rouhi sekaan myös suolaa ja pippuria. Lisää rucola, korianteri ja cashewpähkinät. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan öljyä/srirachaa/mausteita.

katkarapu-avokadopasta

Pippurimylly