Blogit

Katkarapu-avokadorisotto

9.9.2015 Teksti: Pippurimylly

Myönnettäköön: saatoin salaa olla mielissäni viikonlopun harmahtavasta ja sateisesta säästä. Sai hyvällä omallatunnolla hipsutella kotona, keitellä kahvia, täytellä ristikoita ja haudutella risottoa. Vauhdikkaan kesän jälkeen ihan parasta!

Avokado on parin viime vuoden aikana noussut ruokapöytäni vakiovieraaksi.  Ei tunnu olevan ruokaa, jonne se ei olevinaan sopisi. Risotto oli vielä testaamatta, mutta jos avokado sujahtaa muitta mutkitta niin pastan, munakkaan kuin pizzankin syövereihin, niin mikä jottei myös risoton?

Tämä rapuisa risotto sai näin ollen ekstramehevyyttä avokadosta ja lisäpiristettä yrttiöljystä. Toimi vallan erinomaisesti!

( 2 annosta)

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
pieni pala Scotch Bonnet -chiliä
1 avokado
2 dl risottoriisiä
5 dl kasvislientä
2 rkl limen mehua
mustapippuria
parmesania
nokare voita

Yrttiöljy
4 rkl hyvää oliiviöljyä
iso kourallinen tuoretta lehtipersiljaa ja basilikaa

Chiliravut
16-20 katkaravunpyrstöä
chilioliiviöljyä

Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli ja chili. Paloittele myös avokado. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja valkosipuli siinä. Kumoa kattilaan riisit ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää sitten joukkoon loraus kasvislientä ja sekoita. Lisää vähän kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka näin miedolla lämmöllä haudutellen, kunnes riisi on pehmeää ja kermaista. Mausta limen mehulla ja pippurilla. Lisää joukkoon voi ja parmesaanijuusto ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi myös avokadopalat. Jaa risotto annoslautasille ja viimeistele chiliöljyssä paistetuilla katkaravunpystöillä sekä yrttiöljyllä.
Yrttiöljy: Laita kulhoon oliiviöljy ja revityt yrtit. Surauta sauvasekoittimella juoksevaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Chiliravut: Kypsennä ravunpyrstöt nopeasti pannulla chilioliiviöljyssä. Älä paista liian kauaa, etteivät ravut sitkisty.
 

Pippurimylly