Pippurimylly 3.1.2017

Katkarapu-avokadosuupalat

Teksti: Pippurimylly

Loisteliasta uutta vuotta 2017! Avataan peli uuteenvuoteen sopivalla pikkusuolaisella.

Näitä pieniä ja nopeita sormisyötäviä pyöräytin uudenvuodenpäivänä, kun yleinen olotila oli flegmaattinen eikä oikea ruuanlaitto houkuttanut. Lounas korvattiinkin pienellä kivalla naposteltavalla Helsingin Sanomien ohjeen inspiroimana. Sellaisella pienellä poikkeuksella, että nachot korvattiin seesamikekseillä – texmex oli selvästi maittanut suomalaisille uudenvuodenaattona, sillä seuraavana päivänä kaupan texmex-hylly ammotti tyhjyyttään. Eipä tuo haitannut, seesaminsiemenillä ryyditetyt voileipäkeksit ajoivat kutakuinkin saman asian!

Katkarapu-avokadosuupalat

  • 16 pyöreää nachoa (tai pyöreää voileipäkeksiä seesaminsiemenillä)
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 limetti
  • 1 iso tai 2 pientä avokadoa
  • 16 jättikatkaravunpyrstöä (tai 1 rs katkarapuja)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl sipulijauhetta
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl oreganoa
  • öljyä paistamiseen

Mausta ensin katkaravut. Yhdistä suola, valkosipulijauhe, paprikajauhe, mustapippuri, sipulijauhe, chilijauhe, timjami ja oregano mausteseokseksi. Sekoita jättikatkarapuihin ja kääntele. Jätä maustumaan siksi aikaa kun valmistelet nachot.

Lado nachot tarjoiluvadille. Puolita avokadot, poista kivi. Nosta avokado kuorestaan lusikalla. Muhenna avokadoa haarukalla. Mausta limettimehulla, suolalla ja sokerilla. Jaa seos nachoille.

Paista maustetut katkaravut öljyssä kuumalla paistinpannulla. Paista rapuja vain noin 1–2 minuuttia molemmin puolin, jotta ne eivät ylikypsy ja sitkisty.

Aseta yksi ravunpyrstö kunkin avokadonachon päälle. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Pippurimylly