Reseptit

Katkarapukasari

Vahvasti valkosipulinen ja sopivan tulinen katkarapukasari maistuu leivän kanssa tai sen seuraksi voi keittää riisiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapukasari:

  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 5 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 silputtu chili
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • 1 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • pippuria
  • 400 g sulatettuja katkarapuja

pinnalle:

  • persiljaa

Valmistusohje

Katkarapukasari tehdään näin:

1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta sulaneet katkaravut siivilässä.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele chili ja leikkaa se hienoksi silpuksi.

3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä tomaattipyree, hienonnetut valkosipulinkynnet  ja silputtu chili. Lisää sitten kasariin paseerattu tomaatti,  valkoviini, suolaa ja pippuria. Keitä viitisen minuuttia ja lisää lopuksi  sulatetut ja valutetut katkaravut. Kuumenna ruokaa, mutta älä keitä, jotteivat katkaravut sitkisty. Silppua pinnalle persiljaa.

4. Tarjoa katkarapukasari klassisesti tuoreen patongin kanssa.

Saatat pitää myös muista katkarapuresepteistämme, kuten katkarapu-avokadokeitosta, katkarapupadasta tai aasialaisesta katkarapukeitosta eli katkarapulaksasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta

X