Katkarapukasari
Vahvasti valkosipulinen ja sopivan tulinen katkarapukasari maistuu leivän kanssa tai sen seuraksi voi keittää riisiä.
Ainekset
Katkarapukasari:
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 5 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 silputtu chili
- 1 prk paseerattua tomaattia
- 1 dl valkoviiniä
- suolaa
- pippuria
- 400 g sulatettuja katkarapuja
pinnalle:
- persiljaa
Valmistusohje
Katkarapukasari tehdään näin:
1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta sulaneet katkaravut siivilässä.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele chili ja leikkaa se hienoksi silpuksi.
3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä tomaattipyree, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu chili. Lisää sitten kasariin paseerattu tomaatti, valkoviini, suolaa ja pippuria. Keitä viitisen minuuttia ja lisää lopuksi sulatetut ja valutetut katkaravut. Kuumenna ruokaa, mutta älä keitä, jotteivat katkaravut sitkisty. Silppua pinnalle persiljaa.
4. Tarjoa katkarapukasari klassisesti tuoreen patongin kanssa.
Saatat pitää myös muista katkarapuresepteistämme, kuten katkarapu-avokadokeitosta, katkarapupadasta tai aasialaisesta katkarapukeitosta eli katkarapulaksasta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous