Reseptit

Katkarapurisotto

Katkarapurisotto vie kielen. Valkosipuli-chiliöljyssä paistetut katkaravut tekevät risotosta sopivasti tulisen. Kun risottoon sekoittaa lopuksi mascarponea, maku pyöristyy ja rakenteesta tulee ihanan kermainen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapurisotto

  • 2 salottisipulia
  • 5 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 3 rkl sitruunamehua

Chili-valkosipulikatkaravut

  • 1 prk (170 g) katkaravun pyrstöjä suolaliemessä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl chilihiutaleita

Tarjoiluun

  • basilikaa hienonnettuna
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipulit. 

2. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

3. Valuta katkaravut liemestä. Kuori ja hienonna valkosipuli.

4. Kuullota paistokasarissa voi-öljyseoksessa sipulia ja riisiä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia. Lisää valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä muutama kauhallinen kerrallaan, kunnes riisi on kypsää, mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeesta riippuen. Lisää parmesaaniraaste, mascarpone ja sitruunamehu. Peitä kasari kannella, ja nosta liedeltä.

5. Paista öljyssä katkarapuja ja valkosipulia. Mausta chilihiutaleilla. Sekoita chili-katkaravut risottoon. Viimeistele katkarapurisotto hienonnetulla basilikalla ja ruohosipulilla. Tarjoile lisäksi sitruunalohkoja.

Katso myös: Lohirisotto

Katso myös Kotiliesi.fi: Risotto frutti di mare

X