Blogit

Kermainen kurpitsapasta

29.10.2015 Teksti: Pippurimylly

Tulevana viikonloppuna yhdellä jos toisellakin saattaa olla pieniä sijoitusongelmia kurpitsajätteen kanssa. Halloween-lyhdyt ovat viikonlopun kiistaton ykköskoriste, mutta minne sijoittaa kaiverretun kurpitsan ylijäämäsisus? Älä hyvä ihminen ainakaan pois sitä heitä, vaan ota mieluummin talteen ja survaise esimerkiksi soseeksi. Kurpitsasosetta voi käyttää vaikka sun mihin; tässä esittelyssä yksi esimerkki!

Kermaisen kurpitsapastan resepti on peräisin täältä. Pasta oli perushyvää, mutta miedosta mausta jäi uupumaan sitä jotain. Modaisinkin reseptiä lisäämällä siihen jotakin supermaukasta ja suolaista, kuten vaikkapa vuohenjuustoa.

400 g pastaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni chili
5 siivua ilmakuivattua kinkkua
3 dl kurpitsasosetta
1 dl kermaa
1/2 prk ranskankermaa
(kanalientä tarpeen mukaan)
kuivattua salviaa, mustapippuria, suolaa, ripaus muskottipähkinää
tuoretta persiljaa
parmesania

Laita pasta kiehumaan. Hienonna valkosipulinkynnet, chili ja ilmakuivatut kinkut. Kuumenna loraus öljyä kasarin pohjalla ja freesaa chilit ja valkosipulit siinä. Lisää kasariin myös silputut kinkut ja paista ne rapeiksi. Kaada  joukkoon kurpitsasose, kerma ja ranskankerma. Mausta salvialla, suolalla, pippurilla ja ripauksella muskottipähkinää. Anna porista viitisen minuuttia ja sekoita sitten joukkoon keitetty pasta. Kääntele hyvin ja lisää tarpeen mukaan joukkoon kanalientä. Tarkista maku ja saksi joukkoon vielä tuoretta persiljaa. Raasta annosten päälle parmesania.
 

Pippurimylly