Pippurimylly

Kesäkurpitsa-kukkakaalikeitto

20.8.2017 Teksti: Pippurimylly

Eräs päivä kuluneella viikolla päivällissoppa inspiroitiin niistä aineksista, jotka ensimmäisenä pelmahtivat vastaan ruokakauppaan astuessa. Ja kas, kesäkurpitsa ja kukkakaalihan ne siinä!

Maittavia kasviskavereita ja sesongin parhaimmistoa molemmat, joten mikäpäs siinä. Tämän simppelin viherkeitoksen hentoa makua voi halutessaan terävöittää suolaisella vuohenjuustolla tai fetalla.

kesäkurpitsakeitto

(4 annosta)

  • 2 kesäsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1/2 kukkakaali
  • noin 8 dl kasvislientä
  • 2 dl tuoretta babypinaattia
  • 2 dl kaurakermaa
  • 150 g vuohenjuustoa
  • suolaa ja pippuria

Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsat ja kukkakaali. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä kattilan pohjalla ja lisää sitten joukkoon kesäkurpitsat ja kukkakaali. Kaada päälle kasvislientä sen verran, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes kukkakaali ja kesäkurpitsa ovat kypsiä. Lisää joukkoon myös pinaatti ja nosta sitten kattila pois liedeltä. Survaise keitto sauvasekoittimella sileäksi. Nosta takaisin liedelle ja lisää kerma. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Murustele annosten päälle vuohenjuustoa tai fetaa.

Pippurimylly