Reseptit

Kevätkääryleet

Tarjoa kääryleet chili- ja soijakastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 porkkanaa
  • 1 purjosipuli
  • öljyä
  • 300 g katkarapuja
  • 2 rkl soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • 1 pkt (12 kpl) filotaikinalevyjä
  • öljyä

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi porkkanat. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää suikaloidut kasvikset ja kuullota niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

Lisää katkaravut ja anna niiden kuumentua kunnolla. Lisää soijakastike ja mausta seos maun mukaan mustapippurilla. Sekoita joukkoon runsaasti hienonnettua basilikaa.

Levitä yksi sulanut filotaikinalevy työpöydälle. Voitele se kevyesti öljyllä ja nosta toinen levy päälle. Voitele sekin öljyllä ja nosta kolmas levy päälle. Leikkaa kolminkertainen levy neljään osaan. Pane jokaisen levy pinon keskelle runsas ruokalusikallinen täytettä, nosta laidat päälle ja kääri levy rullalle. Nosta kääryleet leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne kevyesti öljyllä. Jatka samalla tavalla, kunnes kaikki taikinalevyt sekä täyte on käytetty ja pellillä on 16 kevätkäärylettä.

Paista kevätkääryleitä 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapeita. Tarjoa kääryleet chili- ja soijakastikkeen kanssa, joihin niitä voi dipata.

X