Blogit 22.11.2009

Kikherne-kukkakaalicurry

Teksti: Pippurimylly

Kun aiemmin tällä viikolla totesin, että kotoa löytyy mm. avaamaton tölkki kikherneitä, kookosmaidon jämät sekä puolikas kukkakaali, ei ollut vaikea keksiä mitä sitä ruuaksi laittaisi. Tarvikkeethan suorastaan huusivat päästä toteutetuksi jonkinlaisen intiamaisen curryn muodossa! Googlettelin aikani inspiraatiota hakien ja päädyin lopulta seuraavanlaiseen toteutukseen. Mukavan kevyehkö lopputulos oli ihan omiaan juhlinnan täyteisen viikonlopun jälkeen, ja kaupan päälle vielä maittavaa ja edullistakin. Ei siis moitteen sijaa 🙂

(4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl currya
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 tlk (400 g) kuorittuja tomaatteja
2 dl kookosmaitoa
2 suurehkoa perunaa
1/2 kukkakaali
vettä
1 tlk kikherneitä
kourallinen vihreitä papuja
garam masala -maustetta

Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele perunat ja kukkakaali. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Freesa hetki ja lisää sitten pannulle mausteet. Pyörittele seosta pari minuuttia. Kaada sitten pannulle tölkkitomaatit ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon perunat ja kukkakaali. Keitä, kunnes kukkakaali ja perunat ovat kypsiä ja lisää tarpeen mukaan vettä. Lisää sitten joukkoon kikherneet ja pavut sekä maun mukaan garam masalaa. Viimeistele curry tuoreella korianterilla tai persiljalla. Tarjoa basmatiriisin kanssa.
 

Pippurimylly