Blogit

Kikherne-porkkanasosekeitto

21.10.2009 Teksti: Pippurimylly

Porkkana kuuluu jääkaappimme alalokeron vakiovarusteisiin. Sitä ostetaan aina kun edellinen porkkanapussi tyhjenee, vaikkei ruuanlaiton saralla olisikaan tiedossa mitään mihin porkkanaa tarvittaisiin. Joskus käy sitten niin, että porkkanat uhkaavatkin jäädä käyttämäti, ja ne on saatava nopeasti hyötykäyttöön. Ja mikäs olisikaan helpompi tapa päästä eroon ylimääräisistä, jo parhaat päivänsä nähneistä kasviksista kuin sosekeitto! En ole sinänsä mikään porkkanasosekeiton suurin ystävä, sillä se on vähän liian makeaa omaan makuuni. Chili, inkivääri ja valkosipuli pelastavat kuitenkin tässä sopassa paljon – lisäsäväystä tuo korianteri ja protskuja puolestaan kikherneet.

(4 annosta)

2 tl inkivääritahnaa
tuoretta punaista chiliä maun mukaan
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 punainen paprika
5 porkkanaa
150 g palsternakkaa
1 l kasvislientä
1 tlk kikherneitä
pippurirouhetta
tuoretta korianteria

Hienonna chili ja valkosipuli. Silppua sipuli ja paloittele porkkanat, palsternakka ja paprika. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota siinä chiliä, inkivääriä ja valkosipulia hetken aikaa. Lisää sipuli joukkoon ja anna kuullottua. Lisää myös paprika ja kääntele hetki. Kaada sitten joukkoon porkkanat ja palsternakka sekä kasvisliemi. Anna kiehua sen aikaa, kunnes porkkana ja palsternakka ovat pehmenneet. Lisää puolet kikherneistä joukkoon ja ota sitten kattila pois liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää loput kikherneet joukkoon, kuumenna keitto ja mausta se korianterilla ja rouhitulla pippurilla, lisää tarvittaessa myös suolaa.
 

Pippurimylly