Pippurimylly

Kikherneillä, fetalla ja kvinoalla täytetyt paprikat ja minttujogurttia

11.4.2017 Teksti: Pippurimylly

Täytetyistä paprikoista tulee aina ensimmäisenä mieleen ysäri ja elämäni ensimmäiset kotitaloustunnit. Menneiden vuosien nuhjuinen ruokaklassikko on kuitenkin helppo päivittää nykyaikaan – 2010-luvun version täytetyistä paprikoista voi koota esimerkiksi kvinoasta, kikherneistä ja lehtikaalista!

Täytetyt kasvikset ovat mainiota arki-iltapalaa, ja tällä kertaa täytettävänä kasviksena oli tosiaan paprika. Täytteessä oli välimerellisiä vaikutteita, ja raikasteena tarjosin minttu-valkosipulijogurttia.

kikherne-kvinoatäytteiset paprikat

  • 2 isoa paprikaa
  • 1 dl kvinoaa
  • ½ prk kikherneitä
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl kalamataoliiveja
  • kourallinen lehtikaalia
  • sitruunan mehua
  • suolaa, pippuria, chilirouhetta
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1 tl sitruunan mehua
  • suolaa ja pippuria

Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemellä maustetussa vedessä. Valuta kikherneet, paloittele feta ja halkaise oliivit. Sekoita keskenään kvinoa, kikherneet, feta, oliivit ja silputtu lehtikaali. Mausta sitruunan mehulla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Lusikoi täyte paprikoille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Mausta jogurtti murskatulla valkosipulinkynnellä, sitruunan mehulla, mintulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa kastike paprikoiden kera.

Pippurimylly

Arkisto