Blogit 4.1.2015

Kivikauden leipä

Teksti: Pippurimylly
 

Mihin tämä aika oikein katoaa? Olen aika varma, että korvamerkkasin Ruokahommia-blogin siemenleipäreseptin ihan vasta jokunen viikko sitten, mutta kas, siitähän tulee kohta kuluneeksi kaksi vuotta. Ehkä tänään olikin jo ihan korkea aika ryhtyä leiväntekohommiin!

Kyseessä ei olekaan ihan mikä tahansa leipä, vaan erilaisista siemenistä, oliiviöljystä ja kananmunista koostuva limppumainen kuitupommi. Tämä kivikauden hengessä tehty vuokaleipä on hurjan täyttävää ja maukasta, ja todettu toimivaksi ainakin avokado-graavilohiyhdistelmän sekä hummuksen kanssa. Myös itse tekoprosessi on niin iisi, että kömpelöinkään poropeukalo ei voi tätä mokata!

1 dl oliiviöljyä
5 luomumunaa
1 tl hyvää suolaa
(kunnon loraus hunajaa, mikäli mielet limppumaisen fiiliksen)
100 g saksanpähkinöitä
100 g auringonkukansiemeniä
100 g kurpitsansiemeniä
100 g manteleita
100 g seesaminsiemeniä
100 g pellavansiemeniä

Sekoita oliiviöljy ja kananmunat. Lisää joukkoon muut aineet ja surauta joko blenderillä tai sauvasekoittimella sileähköksi. Sekaan saa jäädä reilusti sattumia ja rakennetta. Voitele leipävuoka, kaada (käytännössä lusikoi) taikina vuokaan ja anna paistua 170 asteessa noin tunti. Jäähdytä ja nauti. 

Pippurimylly