Blogit 16.3.2010

Kreikkalainen perunasalaatti

Teksti: Pippurimylly

Perunasalaatti lienee nerokkain tapa päästä eroon ylimääräisistä, valmiiksi keitetyistä perunoista, tai muuten vaan parhaat päivänsä nähneistä jääkaappiin unohtuneista yksilöistä. Tosin allekirjoittanut käy sen verran heikkona erinäiseen pottusalaatteihin, että mielelläni sellaisia teen ihan vaikka ei jämäpottuloisia olisikaan! Perussalaattiin löysin vähän variaatiota Rena Salamanin Kreikkalainen keittiö -kirjasta. Perunasalaatti saa tässä uutta potkua persiljasta, tillistä ja mintusta. Ohessa resepti hiuksenhienoin muutoksin (lähinnä ainesmääriä muutin). Tämän tekemisestä on aikaa jo pari kuukautta, joten kastikkeen ainesmääriä en ihan tarkkaan muista – muistaakseni tein sitä hieman isomman satsin kuin tässä sanotaan.

500 g perunoita
5 kevätsipulia
2 rkl kapriksia
kourallinen mustia oliiveja
kourallinen vihreitä oliiveja
150 g fetajuustoa
tuoretta persiljaa
tuoretta minttua
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Kastiketta varten
n. 8 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 suolattua ja säilöttyä anjovista (jätin pois, mut ois voinu olla kiva!)
3 rkl maustamatonta jogurttia
tuoretta tilliä
1 tl dijonsinappia

Keitä perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Kuori ja paloittele ne.Silppua kevätsipulit varsineen hienoksi. Laita perunat kulhoon ja lisää joukkoon kevätsipulit, kaprikset, oliivit, fetakuutiot ja silputut, tuoreet yrtit. Sekoita hyvin keskenään. Kun teet kastikkeen, kaada kulhoon öljyä ja sitruunamehu ja lisää anjovikset. Vispaa voimakkaasti, kunnes kastike muuttuu sakeammaksi ja paksummaksi. Vispaa mukaan jogurtti, tilli ja sinappi ja lisää suolaa ja pippuria.
 

Pippurimylly