Blogit

Kukkakaali-rucolarisotto ja kampasimpukat

9.11.2014 Teksti: Pippurimylly

Viikonloppu on jälleen kerran ollut hyvän ruuan juhlaa. Tällä kertaa tosin valmiiden patojen äärellä, mutta tässäpä tilaisuus puhua hetki risotosta. Jota on siis taas tässä syksyn mittaan valmistunut kotikyökissä harva se lauantai…

Risotto on siitä näppärä ruoka, että siihen voi turvautua melkein aina, kun pitäisi keksiä jotain kivaa viikonloppusyömistä, mutta aika ja mielikuvitus eivät tahdo antaa myöten. Risotossa on aina pientä juhlan tuntua, vaikka se varsin helposti ja nopeasti valmistuva perusvarma ruoka onkin. Perusvarmalla tarkoitan siis sitä, että risotto on harvoin pahaa. Tämän risoton pääraaka-ainekset kukkakaali ja rucola inspiroitiin joukkoon ties mistä, mutta hyvää tuli (tälläkin!) kombolla. Risotto aateloitiin vielä juhlan kunniaksi avatulla shampanjalla, mutta sen voi korvata ihan perinteisellä valkoviinilläkin.

rucola-kukkakaalirisotto

(2 annosta)

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 vihreä chili
1/2 kukkakaali
1,5 dl risottoriisiä
noin 4 dl kasvislientä
1 dl shampanjaa
1 rkl sitruunan mehua
suolaa ja pippuria
1 ruukku rucolaa
parmesania
nokare voita
kampasimpukoita

Paloittele kukkakaali ja keitä se kypsäksi. Hienonna sipulit, valkosipulinkynsi ja chili. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit ja chilit siinä. Kumoa kattilaan riisit ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää sitten joukkoon loraus kasvislientä ja sekoita. Lisää lientä ja shampanjaaa vuorotellen vähän kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää ja kermaista. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää keitetty kukkakaali sekä silputtu rucola. Lisää lopuksi voi ja parmesaanijuusto ja sekoita huolellisesti. Tarjoa paistettujen kampasimpukoiden kanssa.

Pippurimylly