Reseptit

Kurpitsa-kookoskeitto

Kurpitsa-kookoskeitto saa raikkautta inkivääristä ja kurkumasta. Kookosmaito tekee mausta täyteläisen. Jos kaipaat proteiinilisää, paista lisukkeeksi purkillinen valutettuja kypsiä kikherneitä tai lusikoi päälle raejuustoa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa-kookoskeitto

  • 400 g kuorittua ja paloiteltua myskikurpitsaa
  • 2 (250 g) jauhoista perunaa
  • 2 isoa (250 g) porkkanaa
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl tuoretta kurkumaa raastettuna
  • 1/2 tl chiliä
  • 1 limetin mehu
  • 400 g kookosmaitoa
  • (suolaa)

Pinnalle

  • salaattisiemensekoitusta

Valmistusohje

Kurpitsa-kookoskeitto tehdään helposti näin:

1. Laita kuoritut ja paloitellut kasvikset kattilaan. Kasviksia tulisi olla yhteensä 1 litra. Mittaa joukkoon vesi. Kiehauta. Lisää kasvisliemikuutiot, inkivääri, kurkuma ja chili.

2. Keitä keskilämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää limettimehu ja kookosmaito.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimen kulhossa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele kurpitsa-kookoskeitto ripottelemalla keittoannosten päälle siemensekoitusta ja halutessasi chilihiutaleita.

Vinkki! Jos tuoretta kurkumaa ei löydy, voit korvata sen 1 tl:lla kurkumajauhetta.

Katso myös: Paahdettu kurpitsakeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsa-papukeitto

X