Blogit 27.3.2010

Linssi-pinaatti-kookoskeitto

Teksti: Pippurimylly

Linssikeitto on yksi oman ruoanlaittoni kulmakivistä: helppoa, hyvää, edullista ja kevyttäkin. Ja ennen kaikkea helposti muunneltavissa, sillä linssisoppa syntyy melkein aina sen mukaan, mitä jääkaapin kätköistä kulloinkin löytyy. Tällä kertaa lopputuloksena oli intiavivahteinen, maukas keitto, jonka uutena jujuna oli tuore pinaatti. Hyvää tuli, mutta hieman harmitti, kun linssit olivat hajonneet olemattomaksi hötöksi jo viiden minuutin keittämisen jälkeen – kun siis normaalisti linssit pysyvät kyllä ehjinä koko sen vaadittavan 10 minuutin kypsennysajan. Liekö GoGreenilla sitten markkinoilla enemmänkin tällaisia viallisia pakkauksia, vai oliko oma pakettini yksittäistapaus. Tiedä en, mutta vähän korpesi syödä linssikeittoa, jossa linssit olivat liuenneet täysin olemattomiksi.
 

(4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 suurehkoa porkkanaa
3 perunaa
2 dl punaisia linssejä
6 dl kasvislientä
4 dl kookosmaitoa
100 g tuoretta pinaattia
juustokuminaa, kurkumaa, ripaus chilijauhetta
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Silppua sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja paloittele porkkanat ja perunat pieniksi paloiksi Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulit. Lisää kattilaan porkkanat ja perunat ja pehmennä niitä hetki. Lisää kattilaan kasvisliemi ja kookosmaito ja anna kiehahtaa. Lisää linssit. Keitä n. 10 minuuttia, kunnes linssit ja juurekset ovat kypsiä. Mausta. Lisää loppuvaiheessa joukkoon suikaloitu tuore pinaatti. Keitä, kunnes pinaatti on painunut vähän kasaan.
 

Pippurimylly