Reseptit

Linssibolognese

Linssibolognese sopii pastan kans­sa sekä täytteeksi suolaisille letuille tai tacoille, lasag­neen jauhelihan korvikkeeksi tai vaikkapa uunipe­runan kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssibolognese:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g juuriselleriä
  • 100 g palsternakkaa
  • 1 iso porkkana
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • noin 1/2 l tomaattimehua
  • suolaa
  • sokeria
  • 1 tl jokaista: kuivattua timjamia, oreganoa ja basilikaa
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja

Tarjoiluun:

  • 400 g spagettia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosi­pulinkynnet. Raasta juuriselleri, palsternakka ja porkkana kar­keaksi raasteeksi.

2. Kuumenna oliiviöljy kor­keareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää raasteet. Kuullota vielä pari minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne pannulle. Lisää myös to­maattipyree, -murska ja mehu. Sekoita ja lisää vielä mausteet. Hauduta hiljaa poreillen ja välil­lä sekoitellen noin tunti.

3. Valuta ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne lopuksi kastikkeen joukkoon.

4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi ja valuta se. Kääntele spagetti kastikkeen joukkoon ja tarjoile kuumana.

X