Blogit 16.5.2013

Lohi-parsalasagne

Teksti: Pippurimylly

Olen ollut parin viime viikon aikana hieman hämilläni, että mitä tämän parsasesongin kanssa nyt oikein pitäisi tehdä. Tykkään parsasta ja hypistelen niitä edelleen lähes joka kauppareissulla, mutta en enää millään jaksaisi syödä samoja iänikuisia parsakeittoja, -risottoja ja -pastoja.

Kun nyt kuitenkin olin taas eräänkin parsanipun mukanani kotiin kantanut, niin päätin vaihtelun nimissä piilottaa sen tällä kertaa lasagnen sisään. Edellisen päivän uunilohen rippeet, vähän pinaattikastiketta ja runsaalla kädellä mozzarellaa mukaan, ja keväisen alkuillan ateria olikin siinä!

(6 annosta)

500 g lohta fileenä
500 g vihreää parsaa

Pinaattikastike
50 g margariinia
3/4 dl vehnäjauhoja
8,5 dl maitoa
1 ps pakastepinaattia
½ sitruunan mehu + hieman raastettua kuorta
kourallinen tuoretta tilliä
suolaa, pippuria
50 g parmesaania raastettuna

Lisäksi
lasagnelevyjä
150 g mozzarellaraastetta

Kypsennä lohi uunissa ja paloittele. Keitä parsat ja paloittele ne noin 3 cm paloiksi.

Valmista pinaattikastike. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lämmin maito pienissä erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata pakastepinaatti, valuta ja lisää maidon joukkoon. Mausta sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, silputulla tillillä sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi parmesaaniraaste joukkoon.

Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan. Kaada pohjalle pinaattikastiketta. Nosta lasagnelevyjä päälle ja kaada päälle taas pinaattikastiketta. Laita päälle puolet parsa- ja lohipaloista, sitten lasagnelevyjä, sitten taas pinaattikastiketta ja sitten loput parsa-ja lohipalat. Laita vielä yksi kerros lasagnelevyjä päälle ja sitten loput pinaattikastikkeesta. Ripottele pinnalle mozzarellaraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.


 

Pippurimylly