Lohi-riisilaatikko
Laatikkoruuat ovat käteviä arjessa, sillä reilumpi määrä ruokaa valmistuu helposti uunissa. Lohi-riisilaatikko säilyy hyvänä myös muutaman päivän valmistuksen jälkeen.
Ainekset
- 5 dl punaista maitoa
- 3 kananmunaa
- 250-300 g graavattua lohta
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 4 dl täysjyväriisiä
- voita
- suolaa
- valko- ja mustapippuria
tilli-voisula:
- 60 voita
- tilliä silputtuna
- 1 sitruuna leikattuna neljäksi lohkoksi
Valmistusohje
Lohi-riisilaatikko on helppo arkiruoka.
Keitä riisi. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Laita kulhoon riisi, lohi ja kananmunat. Mausta seos suolalla ja pippureilla. Voitele vuoka (läpimitaltaan noin 20 senttiä) voilla, kippaa seos vuokaan.
Vatkaa maito ja munat keskenään, lisää suolaa ja valkopippuria. Kaada munamaito vuokaan ja vuole päälle voilastuja. Paista noin 35 minuuttia. Sekoita tillihakkelus sulan voin kanssa. Lusikoi tillivoita ja purista sitruuna annoksen päälle.
Tutustu myös tämä reseptin tekijän, Hannan, Safkaa-blogiin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous