Pippurimylly

Lohta ja kaali-nuudelisalaattia

17.12.2017 Teksti: Pippurimylly

Näinä joululounaiden kyllästäminä viikkoina pienoinen jouluruokaähky uhkaa iskeä jo ennen varsinaisia juhlapyhiä. Jotta kyllästymään ei pääsisi vielä ennen aattoa, kotona tekee mieli kokkailla kaikkea mahdollisimman epäjouluista.

Laiska sunnuntailounas loihdittiin tänään kodin kaappien antimista: lohta pakkasesta, kaalin, kevätsipulin ja korianterin jämät jääkaapin perukoilta, ja muu makumaailma käsiin osuneista pulloista ja puteleista. Aasialaiseksihan se meni!

teriyakilohi ja kaali-nuudelisalaatti

(2 annosta)

  • 300 g lohta fileenä
  • 2 rkl teriyakikastiketta
  • 100 g nuudeleita
  • 150 g kaalia
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 2 kevätsipulia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • kourallinen tuoretta korianteria

Suolaa ja pippuroi lohifileet. Kuumenna pannu ja paista lohifileet kypsiksi molemmin puolin rasvassa. Valele fileiden päälle teriyakikastiketta paistamisen aikana.

Kypsennä nuudelit. Suikaloi kaali ja silppua valkosipulinkynsi ja kevätsipulit. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota valkosipulia ja kaalia siinä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle keitetyt nuudelit ja kevätsipulisilppu. Mausta soijalla, riisiviinietikalla, limen mehulla ja seesamiöljyllä. Ripottele joukkoon myös seesaminsiemenet ja silputtu korianteri. Tarkista maku.

teriyakilohi ja kaali-nuudelisalaatti

Pippurimylly

Arkisto