Reseptit

Maa-artisokkapaistos

Maa-artisokkapaistos on suussa sulava lisuke, joka sopii juhlapöytään. Paistos valmistuu uunissa perunasta, maa-artisokasta ja parmesaani-juustosta.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maa-artisokkapaistos

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 500 g perunaa
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

Maa-artisokkapaistos tehdään uunissa helposti näin:

1. Pese, kuori ja viipaloi perunat ja maa-artisokat. Lado ne kerroksittain uunivuokaan. Sirottele väliin parmesaaniraastetta ja mausteita.

2. Valuta kerma perunoiden ja maa-artisokkien päälle. Paista kypsäksi 175-asteisessa uunissa, noin 50–60 minuuttia. Tarjoa maa-artisokkapaistos suoraan vuoasta kuumana vaikkapa hirviwallenbergien kera.

Vinkki: Jos valmistat paistoksen päivää ennen tarjoamista, nosta kuuman paistoksen päälle leivinpaperia ja kevyt paino. Anna paistoksen  jäähtyä painon alla. Leikkaa se sitten annospaloiksi,
kuumenna ennen tarjoamista ja sivele pintaan kevyesti sulatettua voita.

Ohje: Keittiömestari Toni Laaksonen, ravintola Taivaanranta, Lahti.

Saatat pitää myös paahdetuista maa-artisokista, timjamilla maustetusta maa-artisokkapaistoksesta tai maa-artisokkamuhennoksesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään mallasmurun kanssa tarjottava maa-artisokkakeitto 

X