Reseptit

Marokkolainen kikhernekeitto

Mausteet tuovat tuhtiin kasviskeittoon lämpöä ja mausteista potkua.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Mausteinen marokkolainen kikhernekeitto lämmittää kylmällä ilmalla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marokkolainen kikhernekeitto:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl harissatahnaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 prk (400/265 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 7 dl kasvislientä
  • 1/2 sitruunan mehu

Pinnalle

  • 1 dl tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuullota sipuleita ja porkkanapaloja öljyssä kattilassa raastetun inkiväärin ja mausteiden kanssa hetken aikaa.

2. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista pehmein sisus. Leikkaa puolikkaat kolmeksi pitkäksi lohkoksi ja paloittele. Lisää kattilaan kuullotettujen kasvisten ja mausteiden joukkoon kesäkurpitsat, huuhdellut ja valutetut kikherneet, tomaattimurska sekä kasvisliemi. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsyneet.

3. Lisää keiton joukkoon sitruunamehu. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa höyryävän kuumana tuoreen leivän kera.

Katso myös:
Kikhernepataa ja riisiä, Ruoka.fi
Kikherne-porkkana-perunapihvit, Ruoka.fi
Kasviscurry, Kotiliesi.fi

X