Blogit

Mausteinen linssikeitto

26.9.2013 Teksti: Pippurimylly

Alkaa pikkuhiljaa tuntua syksyltä! Pimenevät illat ja kylmenevät päivät ovat aiheuttaneet sen, että höyryävät soppakulhot ja muut sisäiset lämmikkeet ovat taas alkaneet vetää puoleensa.

Sisäisellä lämmikkeellä tarkoitan tässä yhteydessä erityisesti teetä (sitä kuluu nyt saavikaupalla) sekä chiliä (sitä laitetaan nyt ihan joka ruokaan). Tähän soppaan hujahti mausteita muutenkin melko anteliaalla otteella, mutta jotenkin ne ärjyt ja tujakat maut nyt vaan kuuluvatkin tähän vuodenaikaan. Tymäkkä keitos sai mukavasti viilennystä raikkaasta avokadojogurtista.


 

(4 annosta)

2 isoa valkosipulinkynttä
1 jalapeno
1 sipuli
1 fenkoli
2 isoa porkkanaa
2 tl juustokuminaa
reilu ripaus cayennea, savupaprikajauhetta ja oreganoa
7 dl kasvislientä
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 dl punaisia linssejä
1 kypsä avokado
1,5 dl turkkilaista jogurttia tai creme fraichea
1/2 lime
tuoretta korianteria

Hienonna valkosipulinkynnet, jalapeno ja sipuli. Paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi ja paloittele myös fenkoli. Kuumenna loraus öljyä kattilan pohjalla ja freesaa valkosipulia ja jalapenoa siinä hetki. Lisää sipulisilppu ja porkkanakuutiot, kääntele muutaman kerran ja lisää sitten mausteet. Freesaa hetki ja anna mausteiden avautua. Lisää fenkoli joukkoon ja hauduta vielä muutama minuutti. Kaada kasvisliemi ja tölkkitomaatit päälle ja anna kiehahtaa. Anna porista viitisen minuuttia ja lisää sitten huuhdellut linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan mausteita.

Muussaa avokado haarukalla ja yhdistä se jogurtin kanssa. Mausta limen mehulla ja pippurilla. Tarjoa avokadojogurtti keiton kanssa ja silppua annosten päälle runsaasti tuoretta korianteria.
 

Pippurimylly