Pippurimylly

Mustikkalassi

22.10.2017 Teksti: Pippurimylly

Lassi on intialainen maitopohjainen juoma, jota tarjoillaan yleensä tasoittavana ruokajuomana tulisen ruoan rinnalla. Toimii siinä kontekstissa mainiosti, mutta niin toimii myös sunnuntaisena aamujuomana!

Tämä sunnuntaiaamu nimittäin suorastaan huusi raikkaita ja terveellisiä makuja eilisen pizzaillan vastapainoksi. Olin repäissyt mustikkalassin ohjeen Hesarista ja läntännyt jääkaapin oveen, kun huomasin että ainekset siihen löytyvät kotoa. Inkivääri ja kardemumma piristävät mukavasti makua ja tuovat mustikkajuomaan jännittävää mausteisuutta.

mustikkalassi

Resepti: Suvi Rüster / Helsingin Sanomat

  • 3dl luonnonjogurttia
  • 3 dl omenamehua
  • 2 dl pakastemustikoita
  • 15 g:n pala inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl mantelijauhetta
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • ripaus suolaa

 Mittaa kaikki mustikkalassin ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi juomaksi. Maista. Lisää tarvittaessa hunajaa.

Pippurimylly

Arkisto