Pippurimylly

Nyhtökaura-riisinuudelisalaatti

10.1.2018 Teksti: Pippurimylly

Arkisin kaipaa kevyitä, mutta silti täyttäviä ja maukkaita lounasvaihtoehtoja. Yksi kriteerit täyttävä lounassalaatti syntyy nyhtökaurasta, riisinuudeleista sekä raikkaista Aasian mauista.

Tätä nuudelisalaattia varten paistoin nyhtökauran vihreässä currytahnassa, höystin riisinuudelit mangolla ja tuorekurkulla, ja viimeistelin tuotoksen soijapohjaisella kastikkeella, tuoreyrteillä sekä sipulirouheella. Tämä pieni ja erittäin freesi pala Aasiaa piristää kummasti harmaana tammikuisena päivänä!

nyhtökaura-riisinuudelisalaatti

  • 3 levyä riisinuudeleita
  • 1 pkt (240 g) maustamatonta nyhtökauraa
  • 1 tl vihreää currytahnaa
  • 1/2 mango
  • 10 cm pätkä kurkkua
  • 2 kevätsipulia
  • 1/2 ruukku tuoretta korianteria
  • 1/2 ruukku tuoretta thaibasilikaa
  • 1,5 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1/2 limen mehut
  • 0,75 dl paahdettua sipulirouhetta

Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää currytahna. Paistele tahnaa lastalla sekoittaen hetken ajan ja lisää sitten pannulle nyhtökaura. Paistele käännellen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja suikaloi mango. Suikaloi myös kurkkua ja silppua kevätsipuli, korianteri ja thaibasilika. Sekoita soija- ja kalakastike, riisiviinietikka, ruokosokeri, seesamiöljy ja limen mehu keskenään kulhossa. Yhdistä nuudelit, nyhtökaura, mango, kurkku, kevätsipuli, korianteri ja thaibasilika isossa kulhossa. Sekoita joukkoon kastike sekä sipulirouhe.

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

Moikka! Nuo olivat Mama-merkin leveitä riisinuudeleita, pitäisi löytyä lähes joka kaupasta 🙂

Nättää herkulliselta! Mitä riisinuudeleita käytit?

Moikka! Nuo olivat Mama-merkin leveitä riisinuudeleita, pitäisi löytyä lähes joka kaupasta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *