Reseptit

Paahdettu kukkakaalikeitto

Mausteinen ja ihanan täyteläinen kukkakaalikeitto lämmittää myös sisältä päin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso kukkakaali
  • 2 rkl currya
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2+2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g lehti- tai varhaiskaalia
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 l vettä tai kasvislientä
  • 2 1/2 dl kookoskermaa

Valmistusohje

1. Raasta kukkakaali karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteen joukkoon kulhossa curry, kumina, paprikajauhe, suola ja 2 rkl öljyä. Levitä raaste leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Kääntele raastetta kerran paahtamisen aikana.

2. Hienonna punasipuli ja valkosipuli ja suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.

3. Lisää kaali ja chilijauhe, paista pari minuuttia.

4. Lisää neste, kookoskerma ja paahdettu kukkakaaliraaste. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja tarkista maku.

5. Mausta suolalla ja tarjoile.

Kukkakaalista valmistat samettiset keitot:

Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto

kukkakaali-leipäkeitto ja ruischipsit

Kukkakaali-leipäkeitto ja ruischipsit

kukkakaali-pinaattikeitto
© Pekka Holmström

Kukkakaali-pinaattikeitto

Kotiliesi.fi: Kukkakaalikeitto ja korianteriöljy

X