Blogit

Paistettua riisiä tofun ja lehtikaalin kera

28.8.2014 Teksti: Pippurimylly

Lomien jälkeen arkinen aherrus on pyörähtänyt käyntiin sellaisella volyymilla, että eihän tässä meinaa kyydissä pysyä. Tänään otin ihan asioikseni lähteä aikaisin töistä ja pyhittää loppupäivän ja -illan kaikenlaisille mukaville asioille. Kuten esimerkiksi uuteen ystävääni lehtikaaliin tutustumiselle! Kesäherkuttelujen jälkeen on nimittäin pakko ollut tehdä ryhtiliike ja korjata ruokavaliota taas astetta terveellisempään ja kurinalaisempaan suuntaan.

Tofua ja paistettua lehtikaaliriisiä

Yritin tehdä tuttavuutta lehtikaalin kanssa ensi kerran jo viime vuonna, mutta jotenkin tämä kohtaaminen jäi nihkeäksi, enkä inspiroitunut tuosta huipputerveellisestä voimavihanneksesta sen kummemmin. Viime aikoina olen kuitenkin lämppäillyt tätä orastavaa ystävyyttä uudestaan ja ymmärtänyt mistä tässä kaikessa lehtikaalivouhotuksessa on oikein kyse: sen lisäksi, että tämä suomalainen superruoka sujahtaa paitsi sulavasti niin smoothien kuin salaatinkin joukkoon, se toimii erinomaisesti myös lämpimänä. Haudutettuna, paistettuna, munakkaan seassa, missä vain miten vain!

Lehtikaali onkin tässä viime päivinä päätynyt paistinpannun kautta melkein jokaiseen valmistamaani lämpimään ruokaan – tänään tähän riisinjämistä kokoon riipaistuun wokkiruokaan.

(2-3 annosta)

300 kylmäsavutofua
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia
3 jumboherkkusientä
4 dl lehtikaalia silputtuna
4 dl keitettyä ruskeaa riisiä
1 pienehkö parsakaali
1 rkl soijakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl chilikastiketta
1 tl seesamiöljyä

Silppua sipulit ja valkosipulit. Paloittele ja keitä parsakaali. Kuumenna reipas loraus oliiviöljyä pannussa ja kuullota sipulit siinä. Lisää herkkusienet ja freesaa nopeasti. Lisää lehtikaalisilppu joukkoon ja paistele käännellen muutaman minuutin ajan. Kumoa joukkoon vielä keitetyt riisit, paista lastalla käännellen ja lisää tarpeen vaatiessa joukkoon liraus vettä. Lisää myös parsakaalit pannulle. Mausta soija, osteri- ja chilikastikkeella sekä seesamiöljyllä ja sekoita hyvin. Rouhaise sekaan vähän mustapippuria. Tarkista maku.

Paista tofut molemmin puolin kullanruskeiksi öljyssä erillisellä pannulla ja tarjoa paistetun riisin kera.
 

Pippurimylly

Kommentit (2)

Sofia: mm, tuo kuulostaa kyllä myös erinomaisen herkulliselta lisukkeelta! Muistan viime vuonna survoneeni lehtikaalia lehtiruotineen päivineen smoothien joukkoon ja manailleeni, että sehän suorastaan pilaa herkkusmoothieni 😀 onneksi annoin lehtikaalille kuitenkin toisen mahdollisuuden, nyt nimittäin todellakin maistuu!

Tuossa on nyt niinkun aikalailla mun suosikki raaka-aineet 🙂 Näyttää herkulliselta!
Mulla oli myös hieman tahmea alku lehtikaali ystävyydelle. Tämän kesän aikana olen kuitenkin huomannut sen olevan oiva kaveri ja käytän sitä sekä vihersmoothieen että pastan kaveriksi valkosipulin, öljyn ja kirsikkatomaattien kanssa.

Sofia: mm, tuo kuulostaa kyllä myös erinomaisen herkulliselta lisukkeelta! Muistan viime vuonna survoneeni lehtikaalia lehtiruotineen päivineen smoothien joukkoon ja manailleeni, että sehän suorastaan pilaa herkkusmoothieni 😀 onneksi annoin lehtikaalille kuitenkin toisen mahdollisuuden, nyt nimittäin todellakin maistuu!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *