Blogit 6.2.2013

Palsternakka-inkiväärikeitto

Teksti: Pippurimylly

Viikonlopun jälkeen teki mieli potkaista arki käyntiin kepeällä keitolla. Vaikka kasvissosekeitot ovat viime aikoina alkaneet tuntua jo vähän väsyneiltä, päätin antaa tälle Jamien käsialaa olevalle keitokselle mahdollisuuden – onhan palsternakka yksi lempijuureksistani. 

Vähän jouduin kyllä miettimään, voiko ruuassa tosiaan olla vähän liikaakin palsternakkaa, mutta seuraavana päivänä maku oli onneksi tasoittunut. Lisukkeeksi paistoin jo kuivahtamaan päässeitä patonginpaloja chili-oliiviöljyssä valkosipulin ja korianterin kera.
 

Resepti: Jamie Oliver: Jamien ruokavallankumous
3-4 annosta

1 porkkana
1 varsisellerin varsi
1 sipuli
400 g palsternakkaa
pieni pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
2 oksaa tuoretta korianteria

Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi selleri. Kuori ja pilko sipulit, palsternakka ja inkivääri. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Pane paistokasari keskilämmölle ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Lisää pienityt kasvikset ja sekoittele niitä puulusikalla. Kypsennä puolittain kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes porkkanat pehmenevät ja sipuli ruskistuu kevyesti. Pane liemikuutio kulhoon tai kasariin ja kaada kattilasta päälle 9 dl kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes liemikuutio on liuennut ja lisää sitten liemi kasvisten joukkoon. Sekoita keitto hyvin ja kiehauta se. Alenna lämpöä ja hauduta keittoa kannen alla 10 minuuttia. Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja soseuta se sitten sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Jaa keitto tarjoilukulhoihin ja ripottele pinnalle korianterinlehdet.
 

Pippurimylly

Kommentit (3)

Hei, vaalean leivän käyttöikää saa tosiaan pitkitettyä kun kuivuneet palat paahtaa pannulla tai uunissa ja lisää sitten mieluisia makuja ja raaka-aineita niihin. Esim. bruschetat ovat mitä oivallisin tapa laittaa kuivuneet leivät hyötykäyttöön!

Kuivahtaneen leivän käyttövinkki oli tosi hyödyllinen. Liian usein nakkaan vanhat leivät roskiin miettimättä miten ne voisi hyödyntää vielä. Kiitokset!

Sama. Enpä tuota ollutkaan ennen kokeillut.

Hei, vaalean leivän käyttöikää saa tosiaan pitkitettyä kun kuivuneet palat paahtaa pannulla tai uunissa ja lisää sitten mieluisia makuja ja raaka-aineita niihin. Esim. bruschetat ovat mitä oivallisin tapa laittaa kuivuneet leivät hyötykäyttöön!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *