Pippurimylly 23.10.2016

Sinihomejuustolla höystetty palsternakka-päärynäkeitto

Teksti: Pippurimylly

Palsternakka on yksi lempijuureksistani. Paino sanalla yksi, sillä lempparijuureksiahan minulla riittää… Syksyisin ja talvisin palsternakkaa uppoaa keittoihin ja uuniruokiin aina tämän tästä.

Tässä keitoksessa makeahko ja pähkinäinen palsternakka saa lisämakeutta päärynästä ja suolaista kontrastia sinihomejuustosta. Vallan mainio makutrio: valjusta ulkomuodostaan huolimatta tästä kehkeytyi hurjan herkullinen syyssoppa!

palsternakkakeitto

Palsternakka-päärynäkeitto

  • 1 purjon valkoinen osa
  • 1 pieni sipuli
  • 650 g palsternakkaa
  • 2 päärynää
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 150 g sinihomejuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • lehtipersiljaa/ruohosipulia

Silppua purjo ja sipuli. Kuori ja paloittele palsternakat ja päärynät. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota purjot ja sipulit siinä. Lisää paloitellut palsternakat ja päärynät ja kääntele muutaman kerran. Kaada päälle kasvisliemi. Anna kiehahtaa ja keittele hiljalleen kunnes juurekset ovat kypsiä. Ota kattila pois liedeltä ja surauta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kerma.  Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa keitto lautasille ja murustele päälle sinihomejuustoa. Viimeistele silputulla lehtipersiljalla tai ruohosipulilla.

Pippurimylly