Reseptit

Palsternakkasosekeitto

Palsternakka on mukava kasvissosekeiton versio. Valkoviini ja kuiva sherry antavat keitolle mukavaa lisäpotkua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Palsternakkasosekeitto

  • 2 isoa palsternakkaa
  • 1 pieni selleri
  • 2 sipulia
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1–2 tl currya
  • 1 ripaus kurkumaa
  • 1 l kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1/2 dl kuivaa sherryä
  • 2 dl ruokakermaa

Valmistusohje

Palsternakkasosekeitto tehdään näin:

1. Kuori ja paloittele palsternakka ja selleri, silppua sipuli.

2. Kuumenna kattilassa öljyä, lisää curry, kurkuma, sipulisilppu ja raastettu inkivääri. Kuumenna hetki sekoitellen.

3. Lisää palsternakka ja selleri, viini, kasvisliemi ja sherry. Hauduta kannen alla puolisen tuntia.

3. Soseuta palsternakkakeitto sileäksi ja lisää kerma, kuumenna keitto. Tarkista maku ja mausta palsternakkasosekeitto suolalla. Lisää keiton pinnalle silputtuja yrttejä, esimerkiksi timjamia.

Saatat pitää myös intialaisesta palsternakkakeitosta, vaniljaisesta palsternakkakeitosta tai samettisesta palsternakkakeitosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään palsternakka-kukkakaalikeitto

X