Palsternakkasosekeitto
Palsternakka on mukava kasvissosekeiton versio. Valkoviini ja kuiva sherry antavat keitolle mukavaa lisäpotkua.
Ainekset
Palsternakkasosekeitto
- 2 isoa palsternakkaa
- 1 pieni selleri
- 2 sipulia
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1–2 tl currya
- 1 ripaus kurkumaa
- 1 l kasvislientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1/2 dl kuivaa sherryä
- 2 dl ruokakermaa
Valmistusohje
Palsternakkasosekeitto tehdään näin:
1. Kuori ja paloittele palsternakka ja selleri, silppua sipuli.
2. Kuumenna kattilassa öljyä, lisää curry, kurkuma, sipulisilppu ja raastettu inkivääri. Kuumenna hetki sekoitellen.
3. Lisää palsternakka ja selleri, viini, kasvisliemi ja sherry. Hauduta kannen alla puolisen tuntia.
3. Soseuta palsternakkakeitto sileäksi ja lisää kerma, kuumenna keitto. Tarkista maku ja mausta palsternakkasosekeitto suolalla. Lisää keiton pinnalle silputtuja yrttejä, esimerkiksi timjamia.
Saatat pitää myös intialaisesta palsternakkakeitosta, vaniljaisesta palsternakkakeitosta tai samettisesta palsternakkakeitosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään palsternakka-kukkakaalikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous