Pippurimylly

Parmesaani-bataattiranskalaiset

7.5.2017 Teksti: Pippurimylly

Bataattiranskalaiset ovat oivallinen kylkiäinen mille tahansa lihalle tai kalalle. Hunnuttamalla ne parmesaanilla ja lehtipersiljalla saadaan aikaan entistä herkumpi lisuke!

Avopuolison synttäriateriatoiveena oli tänä vuonna pihvi ja ranet. Saamansa piti! Ranet vuoltiin tosiaan tällä kertaa bataatista, ja meikäläisen annokseen kuului pihvin sijaan paistettu lohi.

bataattiranskalaiset

  • 1 bataatti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria, chilirouhetta
  • 0,75 dl raastettua parmesania
  • tuoretta lehtipersiljaa

Pese bataatti ja pilko se tasapaksuiksi tikuiksi. Liota bataattitikkuja kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia ja taputtele sitten kuiviksi. Levitä bataattitikut leivinpaperoidulle uunipellille ja sekoita niiden joukkoon öljy ja mausteet. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Sekoita ranskalaisia paistamisen puolivälissä. Kun bataattiranskalaiset ovat sopivan rapeita, ota pelti pois uunista ja sekoita kuumien ranskalaisten joukkoon raastettua parmesania sekä silputtua lehtipersiljaa.

bataattiranskalaiset

Pippurimylly

Arkisto