Reseptit

Parsa-perunasalaatti

Parsa-perunasalaatissa maistuvat tuore parsa, basilika, rucola ja uudet perunat.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsa-perunasalaatti

  • 500 g uusia perunoita
  • nippu ohutta vihreää parsaa
  • 0.5 dl basilikan lehtiä
  • 1 dl rucolan lehtiä
  • merisuolaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Parsa-perunasalaatti valmistetaan tuoreesta parsasta, rucolasta ja perunoista.

Pese tai raaputa uudet perunat puhtaiksi. Keitä ne purutuntuma jättäen.

Leikkaa parsoista pätkä juuriosaa pois. Jos parsat ovat hyvin hentoja, niitä ei tarvitse kuoria. Muuten kuori kevyesti ja keitä al denteksi jättäen.

Revi basilikan lehdet ja rucola sauvasekoittimen tms. astiaan ja lisää ripaus karkeaa merisuolaa. Sen ansiosta väri seoksessa säilyy. Lisää oliiviöljy ja leikkaa yrtit silpuksi.

Sekoita jäähtyneiden pilkottujen parsojen ja perunoiden kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Sinappinen nakki-perunasalaatti

X