Reseptit

Parsakeitto saa makua pinaatista

Parsakeitto kruunataan maitovaahtohunnulla, joka lusikoidaan keittoannoksen päälle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g vihreää parsaa
  • 1/2 l vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 2 kevätsipulia
  • 100 g babypinaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • tilkka sitruunamehua
  • 2 dl kermamaitoa

pinnalle:

  • (maitovaahtoa)
  • silputtua kevätsipulia

Valmistusohje

Parsakeitossa on parsan lisäksi tuoretta pinaattia ja kevätsipulia.

Kuori ja paloittele parsat. Kuumenna vesi, mausta suolalla ja sokerilla. Keitä parsat kypsiksi. Säästä keitinliemi keittoon.

Silppua kevätsipulit ja kuumenna silppua hetki öljyssä pinaattien kanssa. Lisää parsat ja tilkka keitinlientä, soseuta kasvikset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Kaada sose kattilaan, lisää loppu keitinliemi, ohenna tarvittaessa vesitilkalla. Murenna sekaan kasvisliemikuutio. Kuumenna keitto kiehuvaksi, lisää kermamaito ja tilkka sitruunamehua. Kuumenna ja tarkista maku.

Tee halutessasi keiton pinnalle maitovaahtohuntu. Kuumenna 1 dl maitoa kiehumapisteeseen ja vaahdota. Lusikoi vaahto keittoannosten pinnalle, koristele silputulla kevätsipulilla.

X