Blogit

Pasta primavera

22.6.2014 Teksti: Pippurimylly

Kävi niin, että onnistuin juhannusaattona kiskaisemaan karmeammat ruokaöverit kuin yhtenäkään jouluna konsanaan. Ihmismieli on heikko päästessään vuoden tauon jälkeen grilliherkkujen äärelle! Ähky on alkanut hiljalleen jo helpottaa, mutta eräänlaisena katumusharjoituksena kasasin tänään leikkuulaudalle pelkästään kaikenlaisia vihreitä asioita.

Pasta primaveran eli kevätpastan kukkein sesonkiaika taisi mennä jo, mutta jälkijunassa on jälleen hyvä körötellä. Kesähän tuntuu tällä hetkellä lähinnä kauniilta muistolta vain, mutta lautasella sentään vihersi tänään!

kevätpasta

(2 annosta)

2 valkosipulinkynttä
3 kevätsipulia
200 g kesäkurpitsaa
250 g vihreää parsaa
1 dl herneitä
125 g mascarponea
1/2 sitruuna
suolaa ja pippuria myllystä
1 ruukku rucolaa
tuoreita yrttejä: minttua, persiljaa, tilliä
parmesania
200 g fettuccine-pastaa

Hienonna valkosipulinkynnet ja kevätsipulit. Paloittele kesäkurpitsa ja parsat. Leikkaa parsan puumaiset kantaosat kokonaan pois. Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla ja freesaa valkosipulit siinä. Lisää pannulle kevätsipulit, kääntele hetki, ja lisää sitten kesäkurpitsat, parsat ja herneet. Pehmennä kasviksia kymmenisen minuuttia, kunnes ne ovat sopivan kypsiä, mutta silti rapeita. Sekoita sitten mascarpone joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla ja anna hautua vielä hetki. Lisää silputut yrtit ja rucola. Tarjoa kastike keitetyn fettuccinen kanssa ja viimeistele annokset raastetulla parmesanilla.
 

Pippurimylly