Blogit 13.1.2010

Punajuuri-sinihomejuustokeitto ravioleilla

Teksti: Pippurimylly

Punajuuri ja sinihomejuusto ovat hykerryttävän herkullinen parivaljakko, mutta jostain syystä ne kuitenkin inspiroivat minua kokkauspuuhiin vain aniharvoin. Punajuuri ylipäätään on siitä jännä, että vaikka periaatteessa pidän siitä, en käytännössä saa raahattua punajuuria kaupan hevi-osastolla kotiin asti kovinkaan usein. Nyt kun kuitenkin kohdalle osui resepti, jossa punajuurta ja sinihomejuustoa on hyödynnetty jossain muussa kuin sen iänikuisen laatikon muodossa, ryhdyin intoa puhkuen sopan valmistukseen. Resepti on peräisin MeNaisten mukana tulleesta kalenterista, ja löytyipä tuo netistäkin. Herkkua!
 

(4 annosta)

600 g punajuuria
4 perunaa
1 sipuli
1 l kasvislientä
2 valkosipulinkynttä
250 g juustoravioleja
170 g sinihomejuustoa
mustapippuria myllystä
parmesaanijuustoa tai crème fraîchea

Kuori ja raasta punajuuret ja perunat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita muutama minuutti. Lisää raasteet, liha- tai kasvisliemi ja puristetut valkosipulinkynnet. Keitä 20 minuuttia tai kunnes ainekset kypsyvät pehmeiksi. Soseuta keitto tehosekoittajassa tai sauvasekoittajalla. Murusta kuumaan keittoon sinihomejuusto ja lisää pakasteraviolit ja pippuri. Anna keiton kiehahtaa. Vuole kuuman keiton pinnalle kuorimaveitsellä parmesaanijuustoa tai lusikoi nokareet crème fraîchea.

 

 

Pippurimylly