Pippurimylly 26.10.2016

Ravunpyrstöhodarit

Teksti: Pippurimylly

Taloutemme toisesta osapuolesta on kuoriutunut tänä vuonna todellinen hodariekspertti. On testattu tod. näk. kaikki kaupan nakkimakkarat, kaikki mahdolliset höysteet, alettu sinappihifistelemään, keitelty itse ketsuppia  ja koukkuunnuttu siinä sivussa suolakurkkuihin, kuivattuun sipuliin ja sauerkrautiin.  Itselleni hodarit ovat ruoka, jota en ole tähän mennessä pitänyt juuri mitään – kunnes sitten olen hiljalleen päässyt sekä perinteisten nakkisämpylöiden että mitä erilaisempien gourmetdogien makuun.

Vielä joku päivä olisi pyöräytettävä hodarisämpylät alusta loppuun asti itse, mutta sitä odotellessa hotdogit ovat toimittaneet meillä nopeasti valmistuvan viikonloppuherkun tai pikailtapalan virkaa. Idea merellisiin dogeihin on peräisin taannoiselta Islannin-reissulta, jolla maisteltiin katkaravuilla ja lohella vuorattuja dogeja. Hyvin maistuu nakkisämpylä ilman nakkiakin!

rapudogit

Rapuisat dogit

  • 1 rs (360 g/170 g) ravunpyrstöjä
  • 1 pieni avokado
  • 6 retiisiä
  • 3 rkl majoneesia
  • 2 tl sitruunan mehua
  • 1/4 Scotch Bonnet -chiliä
  • ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria
  • hot dog –sämpylöitä
  • sriracha-kastiketta

Pilko ravut, avokado ja retiisit. Silppua chili ja ruohosipuli. Sekoita ne sekä majoneesi kulhossa keskenään. Mausta sitruunan mehulla, silputulla ruohosipulilla sekä suolalla ja pippurilla. Lämmitä hodarisämpylät, täytä ja nauti.

Pippurimylly