Pippurimylly 6.10.2016

Saganakisalaatti

Teksti: Pippurimylly

Kun iltapalaksi haluaa syödä jotakin herkullista mutta terveellistä, on hyvin tehty salaatti aina hyvä vaihtoehto.

Olin ostanut saganaki-juustoa alun perin ihan muihin tarkoituksiin, jättänyt kuitenkin käyttämättä ja sitten ihmetellyt että mitäs tälle nyt on tarkoitus tehdä. Sen verran runsassuolainen juusto on kyseessä, että ainakin mahdollisimman paljon raikkaita asioita se huusi kylkeensä. Salaattihan siitä syntyi!

salaatti saganakijuustolla, viinirypäleillä ja pähkinöillä

  • babypinaattia
  • babylehtikaalia
  • rucolaa
  • viinirypäleitä
  • paahdettuja cashewpähkinöitä
  • pakastekuivattuja mansikkalastuja
  • saganakijuustoa
  • sitruunavinegrettiä

Huuhtele pinaatti, lehtikaali, rucola ja rypäleet. Revi salaatteja pienemmiksi ja halkaise rypäleet. Paahda cashewpähkinöitä hetki kuivalla pannulla. Paista saganakijuusto molemmin puolin kullanruskeaksi. Yhdistä kaikki ainekset lautaselle ja pirskota joukkoon sitruunavinegrettiä.

Pippurimylly