Pippurimylly

Sahramirisotto ja chili-valkosipuliravut

16.4.2017 Teksti: Pippurimylly

Pääsiäislomalta tervehdys! Mikäli huomisen vapaapäivän menu vielä mietityttää, risotto on aina hyvä vaihtoehto luomaan pientä juhlaa pyhäpäivään.

Itsehän en ole valmistanut vielä ainuttakaan pääsiäisruokaa tänä vuonna itse, vaan astellut suvereenisti valmiisiin pöytiin nauttimaan niiden antimista. Tämä risotto on viikon takaa – mentiin ja törsättiin vähän maailman kalleimpaan mausteeseen.

sahramirisotto ja jättikatkaravut

  • 200 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 tl chilitahnaa
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • 6 dl kanalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1/2 rkl sitruunan mehua
  • 1/2 tl sahramia
  • 1/3 punttia lehtipersiljaa
  • maun mukaan suolaa ja pippuria
  • reilu nokare voita
  • parmesania

Sulata ravunpyrstöt. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa silputtua valkosipulia sekä chilitahnaa siinä hetki. Lisää ravunpyrstöt pannulle ja paista nopeasti käännellen muutaman minuutin ajan. Varo ylikypsentämästä rapuja.

Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipulit siinä. Lisää riisi ja kääntele, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kanalientä ja valkoviiniä hiljalleen aina kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin.  Keittele, kunnes risotto on pehmeää ja kermaista. Mausta sitruunan mehulla, persiljalla, sahramilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon voi ja raastettu parmesanjuusto.

Pippurimylly