Pippurimylly

Sitruunapasta prosciuttolla ja rucolalla

26.1.2017 Teksti: Pippurimylly

Arkisin nopeus ja helppous ovat valttia, ainakin ruuanlaiton saralla. Siksi olenkin varma, että maailmaan mahtuu aina yksi simppeli pastaresepti lisää!

Kas tässä siis pikaista arkipastaa a la viikonlopun rippeet, olkaa niin hyvät. Ei kommervenkkejä, ei yllätyksiä – ja silti maistuu aina vaan.

sitruunapasta ilmakuivatulla kinkulla ja rucolalla

Sitruunainen prosciuttopasta

  • 200 g pennepastaa
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • suolaa, pippuria, chilihiutaleita, persiljaa
  • parmesania
  • 6 siivua ilmakuivattua kinkkua
  • pari kourallista rucolaa

Keitä pasta al denteksi. Sekoita pastan kypsentymisen aikana kerma, turkkilainen jogurtti sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, chilillä ja persiljalla. Valuta pasta ja kippaa se takaisin kattilaan. Sekoita sitruuna-kermaseos joukkoon. Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Raasta sekaan parmesania ja viimeistele annokset ilmakuivatulla kinkulla ja rucolalla.

Pippurimylly

Arkisto