Pippurimylly

Tofu-mangokulho

5.9.2017 Teksti: Pippurimylly

Lisää kulhomuonaa kansalle!

Huomaan tällä hetkellä kaatavani kaikki jääkaapissa pyörivät jämäpalat erinäisiin kulhoviritelmiin. Nämä vaan ovat niin kertakaikkisen näppäriä, herkullisia, kauniita ja terveellisiäkin! Tällä kertaa kasasin kulhoihin tofua maapähkinäkastikkeessa, avokadoa, mangoa ja lehtikaalia. Jos kulhon hienoista thaihenkisyyttä haluaa syventää, riisinkeittoveden voi osittain tai kokonaan korvata kookosmaidolla.

tofu-mangokulho

(2 annosta)

  • 1,5 dl jasmiiniriisiä
  • 300 g tofua
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1 limen mehut
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • noin 6 rkl vettä
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 2 kourallista lehtikaalia
  • seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria
  • chilirouhetta

Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele tofu. Laita maapähkinävoi, limen mehu, srirachakastike, soijakastike, raastetut valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä vesi kulhoon ja survaise sauvasekoittimella sileäksi, notkekasi tahnaksi. Sekoita puolet maapähkinäkastikkeesta tofupalojen joukkoon ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia. Paista tofut pannulla rapeiksi. Ota pois pannulta ja kaada tofujen päälle loput maapähkinäkastikkeesta. Paloittele mango, viipaloi avokado ja revi lehtikaali. Asettele kahteen kulhoon riisi, lehtikaali, mango, avokado sekä tofut. Viimeistele kulhot seesaminsiemenillä, silputulla korianterilla sekä chilirouheella. Lorauta halutessasi joukkoon hieman soijakastiketta.

 

Pippurimylly

Arkisto