Blogit

Tofu-pähkinämureke

18.2.2010 Teksti: Pippurimylly

Taannoinen linssimurekekokeiluni jäi pyörimään mieleni sopukoihin sen verran sinnikkäästi, että moista piti koettaa tehdä tofustakin. Hesarissa julkaistiin joskus ennen joulua mainiolta kuulostava tofumurekkeen ohje, joka pääsi tällä viikolla pienin muutoksin kokeiluun omassakin keittiössäni. Ruokatorstain versiosta poiketen korvasin hasselpähkinä- ja mantelirouheen cashewpähkinöillä ja vaihdoin murekkeen mausteet. Ensimmäinen aatos murekkeen tullessa uunista oli, että koko viritys näyttää lähinnä kuivuneelta koiranruoalta. Onneksi maku oli kuitenkin erittäinkin ok! Cashewpähkinät tai jotkut muut pähkinät ovat kyllä ihan must tuolla seassa, muutoin ruoka olisi voinut olla huomattavasti tylsempi.

500 g tofua
2 dl cashewpähkinöitä
1/2 ruukkua persiljaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl soijakastiketta
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta

Pilko tofu pieniksi paloiksi ja silppua persilja. Rouhi cashewpähkinät. Jauha kaikki ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Painele ainekset uunivuokaan ja paista uunissa 170 asteessa noin yksi tunti. Tarjoa esim. perunamuusin ja parsakaalinnuppujen kera.

Pippurimylly

Kommentit (2)

Moi Heini, luulen joo että maustamatonta tofua tässä on käytetty (vähän vaikeuksia muistaa liki seitsemän vuotta myöhemmin ;). Mutta kun nyt reseptiä katson ja jos nyt tekisin tätä uudestaan, niin suurta herkkuani kylmäsavutofua varmaan laittaisin! Toisi vähän lisämakua.

Onko täsäs käytetty maustamatonta tofua?

Moi Heini, luulen joo että maustamatonta tofua tässä on käytetty (vähän vaikeuksia muistaa liki seitsemän vuotta myöhemmin ;). Mutta kun nyt reseptiä katson ja jos nyt tekisin tätä uudestaan, niin suurta herkkuani kylmäsavutofua varmaan laittaisin! Toisi vähän lisämakua.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *