Pippurimylly

Tofu-riisinuudelikeitto

1.10.2017 Teksti: Pippurimylly

Ankeanharmaana syyspäivänä mieli halajaa lämmittävää keittoa ja kaukomaiden makuja!

Thai-henkinen, kookospohjainen keitto tuntui tänään ainoalta oikealta lounasvaihtoehdolta. Maukas liemi on tämän sopan kaiken a ja o, minkä jälkeen sekaan voi heittää melkein mitä vaan. Tällä kertaa se ”mitä vaan” tarkoitti tofua, riisinuudeleita, bataattia ja pinaattia. Sielu sai lämmikettä ja makunystyrät kiittivät!

tofu-kookoskeitto

(4 annosta)

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pieni pala tuoretta  inkivääriä
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 litra kanalientä
  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
  • 300 g bataattia tai kurpitsaa
  • 1 chili
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 300 g kylmäsavutofua
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 3 levyä riisinuudeleita
  • 1 lime
  • 1/2 ruukku tuoretta korianteria

Silppua sipuli ja valkosipulit. Raasta inkivääri. Kuumenna loraus öljyä kattilan pohjalla ja freesaa sipuleita ja inkivääriä siinä. Lisää kattilaan currytahna ja kuivamausteet ja paista käännellen parin minuutin ajan. Kaada sitten joukkoon kanaliemi ja anna kiehahtaa. Lisää kookosmaito ja kuutioitu bataatti. Lisää joukkoon myös hienonnettu chili, sitruunaruohotahna, kalakastike ja soijakastike ja anna kiehua hiljalleen kunnes bataatti on kypsää. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kuutioitu tofu sekä pinaatti. Purista joukkoon limen mehu ja silppua sekaan myös tuore korianteri. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa nuudelit keittolautasille. Kaada tofukeitto päälle.

 

Pippurimylly