Pippurimylly

Tomaatti-mozzarellacrostinit

16.3.2017 Teksti: Pippurimylly

Viime lauantaina tilanne vaati hieman ruuanlaittoruokaa. Tiedättehän, kun alkaa kokkailla oikein ajan kanssa ja pieteetillä, mutta nälkä on niin kiljuva, ettei ruuan valmistumista vaan pysty odottamaan. Kokkailun oheen oli pakko saada jotakin pientä särvittävää!

2000-luvun alussa tapasimme ystäväni kanssa käydä Rossossa syömässä eksotiikkaa tihkuvia tomaatti-mozzarellabruschettoja. Tämä makumuisto pulpahti pintaan lauantaina, ja sen siivittämänä pahimman nälän taittamiseen taiottiin näitä varsin retroisia alkupaloja. Tomaatin, mozzarellan ja basilikan liittouma on perinteinen, kulunutkin, mutta yhä edelleen vaan toimiva!

tomaatti-mozzarellacrostinitomaatti-mozzarellacrostini

Pesto-tomaatti-mozzarellacrostinit

  • 8 palaa patonkia
  • 0,5 dl vihreää pestoa
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 8 kirsikkatomaattia
  • balsamicosiirappia
  • tuoretta basilikaa

Voitele patongin palat oliiviöljyllä. Levitä niiden päälle pestoa sekä viipaloitua mozzarellaa ja tomaattia. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto sulaa hieman. Rouhaise crostinien päälle mustapippuria. Viimeistele balsamicosiirapilla ja tuoreella basilikalla.

tomaatti-mozzarellacrostini

Pippurimylly