Blogit 20.2.2009

Pippurimylly: Tomaattinen kikherne-pinaatticurry

Teksti: Pippurimylly

Toissapäivänä aloin hoitaa päivän muonituksia täysin senhetkisten mielihalujen pohjalta – ja siis mielenihän teki yhdistää kikherneet, pinaatti sekä tomaatti. Kylkeen vähän edellispäivän jämäkasviksia ja siinähän se sitten olikin, kevyt ja ei-niin-tavallinen arkiruoka. Tämä oli kyllä niin meidännäköisemme ruoka kun vain voi olla, voi pojat että maistuikin! Pinaatti on muuten yksi mainioimmista ruoka-asioista mitä tiedän, mutta silti jokseenkin alikäytetty raaka-aine meidän keittiössä. Pakastepinaattia ostan monesti ihan muuten vaan jo pelkästään sen edullisuuden vuoksi, ja ujutan sitten pinaattipaloja vähän sinne sun tänne. Varsinaisia pinaattipohjaisia ruokia tulee kuitenkin tehtyä melko harvoin, mitä nyt pinaattikeitto ja intialainen kasvisherkku palak paneer ovat varsin tuttuja näkyjä keittiössämme. Valitettavasti näiden pinaattisapuskojen kuvaaminen on vaan ihan kammottavan epäkiitollista hommaa -  älkää kuitenkaan antako epäilyttävän ulkonäön hämätä, tämä oli oikeasti tosi maittavaa 🙂

(4 annosta)

öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
juustokuminaa, chilijauhetta
3 tuoretta jumboherkkusientä
1 iso punainen paprika
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
n. 3 dl kasvislientä
1 tlk keitettyjä kikherneitä
150 g pakastepinaattia

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota siinä silputtua sipulia ja murskattuja valkosipulinkynsiä. Lisää mausteet ja sekoittele. Lisää sitten viipaloidut herkkusienet ja paprika pannulle ja pehmennä niitä. Kaada joukkoon tölkkitomaatit silputtuna sekä kasvisliemi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää kikherneet joukkoon ja anna hautua vielä hetki. Kääntele lopuksi sulatetut ja valutet pinaatit joukkoon. Suurusta tarvittaessa, mikäli seos jä liian litkuksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa riisin kanssa.

Pippurimylly