Reseptit

Tomaattipiirakka

Lojuuko jääkaapissasi ylimääräisiä tomaatteja? Valmista niistä herkullista kasvispiirakkaa. Silpoa valmiin piirakan päälle vielä basilikaa tai persiljaa!

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 4 rkl raastettua parmesaania
  • ripaus suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • noin 2 rkl Kylmää vettä

Pinnalle

  • 2 dl raastettua kermajuustoa
  • 4–5 tomaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • suolaa, pippuria
  • basilika-persiljasilppua

Valmistusohje

1. Paloittele voi kulhoon, lisää suola ja parmesaani. Nypi jauhot sormin seokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.

2. Kauli taikina ympyrän muotoiseksi pohjaksi, pistele pohja haarukalla ja pane pakastimeen lepäämään hetkeksi. Voit kypsentää piirakan pellillä leivinpaperin päällä tai irtopohjaisessa piirakkavuoassa.

3. Levitä pohjan päälle ensin juustoraaste, sitten tomaattiviipaleet. Mausta öljy valkosipulilla ja sivele se tomaattien pintaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin vaaleanruskea. Silppua pinnalle basilikaa ja persiljaa. Tarjoa piiras haaleana.

X