Blogit 19.11.2013

Tonnikalalla ja bulgurilla täytetyt tomaatit

Teksti: Pippurimylly

Marraskuu on koko kokonaisvaltaisessa ankeudessaan nujertanut myös ruuanlaittointoni. Eletään jonkinlaista välitilaa, jossa syyssesongin  perusraaka-aineet ovat jo vähän passé, mutta joulu-teemakaan ei ihan vielä inspiroi kokkaushommiin. Viime viikot olen pääasiallisesti elänyt munakkailla ja kaapintyhjennyspastoilla, jotka eivät varsinaisesti bloggauskynnystä ylitä. Palataan siis ajassa taaksepäin parempiin aikoihin eli alkusyksyyn, kun ateriansa eteen jaksoi vielä nähdä edes alkeellista vaivaa!

Näitä täytettyjä tomaatteja valmistin erään yksinäisen syyspäivän lounaaksi, mutta keveytensä suosittelen niitä mieluummin pieneksi pikkusuolaiseksi iltapalaksi tai alkuruuaksi. Resepti on jälleen kerran yhden Tastespotting-retkeilyn tulosta, inspiraatiota revitty täältä.

4 isoa tomaattia
1 dl bulguria
1 tlk tonnikalaa öljyssä
2 rkl kapriksia
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl majoneeesia
2 tl dijon-sinappia
tuoretta oreganoa ja persiljaa, mustapippuria

Leikkaa tomaateista ”hatut” pois ja koverra sisus ulos. Ripottele sisälle suolaa ja laita tomaatit ylösalaisin talouspaperin päälle.

Keitä bulgur kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Yhdistä kypsä bulgur, valutettu tonnikala ja kaprikset kulhossa.Lisää sitruunan kuoriraaste, majoneesi ja dijon-sinappi. Mausta persiljalla, oreganolla ja mustapippurilla. Täytä tomaatit tonnikala-bulgurtäytteellä ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.


 

Pippurimylly